Efterårsturnering 2019

Indskud

150 kr i alle grupper, som betales inden 1. runde

Tilmelding

Senest onsdag d. 11. august med oplysning om klub, fødselsdag, rating og telefonnr. til Ebbe Kallenberg (ebbe@kallenberg.dk), telefon 40417157, eller via www.skak.dk.

Præmier

Første præmie 400 kr.; anden præmie 300 kr., tredje præmie 200 kr.

Efterårsturneringen er færdigspillet

Vinder af Gruppe 1 blev Thomas med 6/7 p efterfulgt af Lasse og Viggo begge med 5 p på en delt  2-3. plads. På de efterfølgende pladser kom Niels med 4 p, Verner og Orla med hver 2.5 p og Bent og Ebbe, begge 1.5 p. Det afgørende moment var da Niels undsagde alle ratingprognoser og vandt et flot angrebsparti mod Lasse (parti indleveret som kandidat til skønhedspræmie), og da Thomas samtidig vandt over Ebbe og Viggo over Bent var præmierækken fordelt. Viggo har iøvrigt spillet en flot turnering og kan sætte hele 89 rating point ind på kontoen! Orla sluttede stærkt af efter en dårlig start med en flot gevinst over Verner (se nedenfor). Verner har på den anden side har haft en dårlig turnering.

I Gruppe 2 vandt Jan sikkert med 6.5/7 p selvom han i sidste runde stod klart til tab mod Leif (se nedenfor). På anden og tredjepladsen kom hhv. Bernhard med 4.5 p og Hans Henrik med 4 p. Derefter fulgte Jacob og Steffen med hver 3 p, Sven Ove og Leif  med hver 2.5 p og Bjarke med 2 p.

Tillykke til alle præmietagerne og samtidig en stor tak til samtlige deltagere for en hyggelig turnering!

Aktuelle kandidatpartier til skønhedspræmien

1. Niels Bryde - Lasse Henningsen

Et forrygende parti med Niels i hopla som kompromisløs angrebsspiller. Niels vælger en sjældent variant mod fransk som ikke umiddelbart ser ud af så meget, men alligevel viser sig at have en god portion “bid”. Angrebet kan dog afværges, men Lasse finder ikke det rette forsvar og må ned.

2. Orla E Jørgensen - Verner Hansen

Orla ynder dynamiske åbninger og her er det Bird’s åbning med lang rokade. Verner står dog fint langt henad vejen men da han begår en mindre fejl slår Orla til med et korrekt officersoffer på e6 som afgør partiet.

Tillykke til Leif med æren og de 200 kr.

3. Leif Sørensen - Jan E Knudsen

Et parti hvor Leif modstår Jan’s budapester-gambit og hurtig kommer til at stå bedst. P.g.a. en teknikalitet omkring udførelse af et forvandlings-træk ender Jan helt uventet med at vinde partiet. Sådan kan skak også være!

Leif Sørensen blev vinderen af den udlovede skønhedspræmie fra efterårsturneringen for sit flotte parti med hvid mod Jan Knudsen. Partiet vil blive bragt i kommenteret udgave i næste nummer af Springeren.