DSU-Holdturnering (8. HK)

A-rækken (2019/20 sæsonen): Stilling efter 2. runde

Program og Spillesteder

Rapport fra 2. runde: Ude mod Allerød 3

Resultatet af mødet med Allerød 3 blev en smal sejr til os på 4.5 - 3.5. Desværre havde Verner misforstået spilledagen og dukkede ikke op - et ærgerligt pointtab. Lad mig blot nævne, at hvis man er i tvivl om tid og sted så check det her på siden eller på DSU’s hjemmeside (www.skak.dk).

Jeg havde ikke det store overskud til at følge med på de øvrige brætter, da jeg selv havde nok at se til mod min velspillende modstander, Richard Thulstrup. Et par hurtige runderinger blev det da til. På 3. brættet spillede Ebbe noget der lignede en sikker gevinst hjem mod en gammel Espergærde-spiller Søren Nygaard. På 4. brættet kom Bent vist aldrig i problemer med sort og sikrede sig fornuftigt remis. Niels, som i dagens anledning var indsat som reserve for Orla (…) vandt sit parti på trods af en lang pause fra turneringsskak - rigtig godt gået! Hans Henrik og Jacob spillede begge to remis på hhv. 6. og 8. brættet, mens Jens måtte ned på 7. brættet efter en overseelse. Som det sidst færdigspillede parti vandt jeg til min egen og min modstanders store overraskelse efter Richard gik lige ind i en mat i en ellers klart vundet stilling. Noget ufortjent, men vi tager det hele med. ;-)

Situationen nu efter 2. runde er at vi har 9.5 point og ligger på en 3. plads a point med Gribskov 1. Blandt de øvrige kampe i runden er det værd at bemærke at NSK 1 vandt 8-0 over FHS 1 - måske ikke et helt uventet resultat set i lyset af den totale overmatchning. Nordkalotten 2 spillede 4-4 med Gribskov 1, mens Solrød 1 vandt 5-3 ude over Sjælsø 2.

Næste runde spiller vi tirsdag d. 3. dec. UDE mod Gribskov 1 i Helsinge.

Partier fra 2. runde

Thomas Kokfelt - Richard Thulstrup

(1. bræt)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam tincidunt lorem enim, eget fringilla turpis congue vitae. Phasellus aliquam nisi ut lorem vestibulum eleifend. Nulla ut arcu non nisi congue venenatis vitae ut ante. Nam iaculis sem nec ultrices dapibus. Phasellus eu ultrices

Ebbe Kallenberg - Søren Nygaard

(3. bræt)

Niels F. Holm - Troels Jacobsen

(5. bræt)

Hardy Hansen - Jacob Hein

(8. bræt)

Individuelle resultater fra kampen Allerød 3 vs. Espergærde 1 (spillet d. 21/11-2019):

1. bræt:     Thomas F. Kokfelt - Richard Thulstrup              1 - 0

2. bræt:     Lars K. Johansen - Verner Hansen                     1 - 0  (tab på udeblivelse, uratet parti)

3. bræt:     Ebbe Kallenberg - Søren Nygaard                      1 - 0

4. bræt:     David Christoffersen - Bent Rasmussen            ½ - ½

5. bræt:     Niels F. Holm - Troels Jacobsen                          1 - 0

6. bræt:     Poul Erik Nielsen - Hans Henrik Licht                ½ - ½

7. bræt:     Jens K. Pedersen - Heinrich Kirch Thomsen     0 - 1

8. bræt:     Hardy Hansen - Jacob Hein                                 ½ - ½

Rapport fra 1. runde: Hjemme mod FHS 1

Første runde af holdturneringen foregik hjemme mod Fredensborg Hyggeskakklub 1. Som det fremgår af tabellen vandt vi med cifrene 5-3, hvilket var velfortjent omend nok var lidt i underkanten. På førstebrættet vandt Thomas mod Torsten i blot 14 træk efter at Torsten overså en afgørende binding og stod for at tabe en officer uden kompensation. Kort efter vandt Jacob et flot parti ved at sætte sin modstander mat på smukkeste vis. Foran 2-0 efter bare 1 time så det unægtelig lyst ud - ikke mindst da Bent førte med to officerer og bare skulle stabilisere sin kongestilling og køre den hjem. Jens var derimod bagud med en centrumsbonde så der så det mindre godt ud. De to partier vendte imidlertid på en tallerken. Først kom Bent til at forære modstanderen et mat-angreb hvorved de to officerer i vores favør hjalp nok så meget. Jens’ modstander spillede derimod overmodigt og mistede en officer + to bønder, hvorved Jens havde afgørende fordel. Det fulde point kom i hus efter at Jens’ modstander opgav efter at have sat sin konge i slag. 3-1 til Espergærde. I mellemtiden havde Ebbe spillet en (vist nok) korrekt remis mod Ib og noget efter fulgte Hans Henrik med en ligeså korrekt ditto i en stilling med ulige farvede løbere. 4-2. Orla stod fint i en helt lige stilling uden større fare på færde da det pludselig gik galt i f-linjen og Orla måtte give dronningen for et tårn. Det holdt selvfølgelig ikke - og reduktion til 4-3. Så var afgørelsen på Verner’s skuldre, og han svigtede da heller ikke. Afgørelsen kom efter et ukorrekt officersoffer fra Kim’s side. Slutresultatet blev dermed 5-3 og første sejr i hus. En anelse mere ‘coolness’ i afgørende stillinger vil dog være godt fremover. Remis kan jo også være et glimrende resultat hvis stillingen ikke er til mere.

Partier fra 1. runde

Torsten Christiansen - Thomas Kokfelt

(1. bræt)

Hvid spiller Colle-angrebet som kan være nok så giftigt hvis sort ikke passer på. Sort gennemfører et hurtigt modstød i centrum med e5 som fanger hvid på det forkerte ben efter han overser afgørende en taktisk vendning.

Torben Hansen - Bent Rasmussen

(5. bræt)

Et parti hvor hvid mister en officer og dernæst en kvalitet for at trænge igennem i h-linjen mod sorts konge. Planen burde ikke lykkes men Bent som står tykt til gevinst finder desværre et tabstræk…

Verner Hansen - Kim Alex Olsen

(2. bræt)

Verner fik en mindre fordel mod Kim’s moderne opstilling, men partiet blev afgjort på en fejl af Kim da han ofrer en officer for at få angreb. Verner fandt et effektivt modsvar og vandt.

Jacob Hein - Martin Pallesen

(8. bræt)

Nyd Jacobs flotte angrebs-parti som afsluttes med en overraskende (for hans modstander ikke mindst) mat med springeren på e7..!

Individuelle resultater fra kampen Espergærde 1 mod Fredensborg Hyggeskakklub 1 (28/10-2019):

1. bræt:     Torsten S. Christiasen - Thomas Kokfelt       0 - 1

2. bræt:     Verner Hansen - Kim Alex Olsen                    1 - 0