DSU-Holdturnering (8. HK)

A-rækken (2019/20 sæsonen): Stilling efter 1. runde

Program og Spillesteder

Seneste nyt fra Holdturneringen

Første runde af holdturneringen foregik hjemme mod Fredensborg Hyggeskakklub 1. Som det fremgår af tabellen vandt vi med cifrene 5-3, hvilket var velfortjent omend nok var lidt i underkanten. På førstebrættet vandt Thomas mod Torsten i blot 14 træk efter at Torsten overså en afgørende binding og stod for at tabe en officer uden kompensation. Kort efter vandt Jacob et flot parti ved at sætte sin modstander mat på smukkeste vis. Foran 2-0 efter bare 1 time så det unægtelig lyst ud - ikke mindst da Bent førte med to officerer og bare skulle stabilisere sin kongestilling og køre den hjem. Jens var derimod bagud med en centrumsbonde så der så det mindre godt ud. De to partier vendte imidlertid på en tallerken. Først kom Bent til at forære modstanderen et mat-angreb hvorved de to officerer i vores favør hjalp nok så meget. Jens’ modstander spillede derimod overmodigt og mistede en officer + to bønder, hvorved Jens havde afgørende fordel. Det fulde point kom i hus efter at Jens’ modstander opgav efter at have sat sin konge i slag. 3-1 til Espergærde. I mellemtiden havde Ebbe spillet en (vist nok) korrekt remis mod Ib og noget efter fulgte Hans Henrik med en ligeså korrekt ditto i en stilling med ulige farvede løbere. 4-2. Orla stod fint i en helt lige stilling uden større fare på færde da det pludselig gik galt i f-linjen og Orla måtte give dronningen for et tårn. Det holdt selvfølgelig ikke - og reduktion til 4-3. Så var afgørelsen på Verner’s skuldre, og han svigtede da heller ikke. Afgørelsen kom efter et ukorrekt officersoffer fra Kim’s side. Slutresultatet blev dermed 5-3 og første sejr i hus. En anelse mere ‘coolness’ i afgørende stillinger vil dog være godt fremover. Remis kan jo også være et glimrende resultat hvis stillingen ikke er til mere.

Partier fra 1. runde mod FHS 1

Torsten Christiansen - Thomas Kokfelt

(1. bræt)

Verner Hansen - Kim Alex Olsen

(2. bræt)

Hvid spiller Colle-angrebet som kan være nok så giftigt hvis sort ikke passer på. Sort gennemfører et hurtigt modstød i centrum med e5 som fanger hvid på det forkerte ben efter han overser afgørende en taktisk vendning.

Verner fik en mindre fordel mod Kim’s moderne opstilling, men partiet blev afgjort på en fejl af Kim da han ofrer en officer for at få angreb. Verner fandt et effektivt modsvar og vandt.

Torben Hansen - Bent Rasmussen

(5. bræt)

Jacob Hein - Martin Pallesen

(8. bræt)